Те поискаха оставката на ръководството на Агенцията по рибарство, което обвиняват в некомпетентност.

Според недоволните тези, които работят по правилата, са подложени на репресивни действия от страна на служители на агенцията. Риболовците се опасяват, че това ще доведе ликвидиране на половината от дейността им, а резултатът от всичко е, че голяма част от промишления риболов ще бъде принуден да спре. Протестите продължават в понеделник пред сградата на агенцията в Бургас.

Балчик

Емил Милев - председател на сдружение "Черноморски изгрев": Пречат на нашата работа с безумното писане на актове, всяване на страх у хората и може би ескалацията на напрежението се получи преди няколко дена в Бяла с физическа саморазправа. Наш колега беше свалян по очи, вързван и така.

Георги - рибар от Балчик: Не сме съгласни с изскванията на ИАРА спрямо рибарите. Дефакто искат да спрем риболова. Некомпетентни органи са сложени за изпълнителни лица в ИАРА, хора които не разбират от море, не разбират проблемите на рибарите са сложени за контролни органи.

Валенти Вълков-изп. директор на ИАРА: Напрежението аз мисля, че е малко изкуствено създадено, но не е това причината в актове и някакви репресии, както се изразяват те, няма такива.