За компенсации настояват собствениците на магазини и заведения по столичната улица "Граф Игнатиев", а причината е дългият ремонт, който проваля бизнеса им и много от тях са пред фалит. Голяма част от магазините и заведенията вече са затворили. В момента се провежда среща между представители на Столичната община и търговците от улица "Граф Игнатиев".

София

В Софийската библиотека вече започна разговорът за проблемите на бизнеса в района на ул. "Граф Игнатиев". Освен десетки търговци, тук е и зам.-председателят на Столичния общински съвет Николай Стойнев и зам.-кметът по транспорта Евгени Крусев.

Присъстват и представители на фирмата-изпълнител на ремонта на ул. „Граф Игнатиев“.

От Общината са категорични, че проблеми с бизнеса има и единственият начин да се решат е чрез дискусии. Интересът към срещата е много голям.

Като проблем от бизнеса от очертават нарушената комуникация, заради което една от мерките на Общшината е откриването на телефонна линия, на която жителите на София да подават сигнали за проблеми предизвикани от ремонта и да получават информация за графика. Дали обаче ще има обезщетения и какви, още не е ясно.

​Откриват телефон за сигнали за ремонта в района на улица "Граф Игнатиев"

​Откриват телефон за сигнали за ремонта в района на улица "Граф Игнатиев"

Открива се нарочен телефон за сигнали, който ще функционира само за ремонта в района на улица "Граф Игнатиев", който ще е в рамките на изпълнение на д...

Един от представителите на бизнеса освен ясен график и отчетност, ще поиска ежедневно присъствие на общината на обекта и удължаване на работното време на изпълнителя с цел по-бързо приключване на обновяването на централната градска част.

Според него ще е добре, ако от общината помислят и за безплатно тротоарно право за собствениците на заведения за известно време след края на ремонта. За да си стъпят по-бързо на краката от бранша искат и безплатни реклами на страдащия бизнес по общински билбордове, както и предоставяне на безплатни паркоместа. С кои от тези предложения ще се съгласи общината ще стане ясно след края на срещата.

​МРРБ извършва проверка на ремонта на ул. „Граф Игнатиев“ в София

​МРРБ извършва проверка на ремонта на ул. „Граф Игнатиев“ в София

Управляващият орган на Оперативна програма „Региони в растеж“ 2014-2020 г. в Министерството на регионалното развитие и благоустройството извършва пров...