НОВИНИ

Собствениците напускат пропадащите заради водопроводни аварии къщи

Хората, които живеят в разцепените от водопроводни аварии къщи на улица „Згориград” в Русе, вече ги напускат. Тази сутрин те отново са сигнализирали дружеството, че е пропаднал току-що ремонтирания участък на платното. Преди по-малко от месец в регионалните новини ви показахме състоянието на техните домове.

bnt avatar logo
от Венета Николова
19:00, 17.12.2015
Чете се за: 00:39 мин.
У нас

Заради честите аварии на големи водопроводи, между стените са зейнали огромни фуги, а водата, която непрекъснато влиза в основите, вече ги е подкопала. Тази сутрин хората били отново неприятно изненадани.

“Снощи като се прибирахме, нямаше нищо, тази сутрин ставаме – тука тази огромна дупка, която преди няма седмица я затвориха”, оплака се пред камерата на БНТ 2 Марияна Москова.

От водоснабдителното дружество в Русе обясниха, че в случая няма спукана тръба.

„Това, което е видно върху пътното платно, е в участъка, който е подменен. Няма авария, това са стари деформации от предишната авария, които са се проявили сега. В момента фирмата ги уплътнява и ще бъде асфалтирано до края на работното време”, обясни управителят на водоснабдителното дружество - инж. Сава Савов.

Хората са наели със собствени средства вещо лице, което е съставило протокол, че къщите са негодни за живеене.

„Ние в момента се изнасяме, защото къщата продължава и продължава да се отваря. Под наем, ще плащаме наем”, допълни Москова.

От застрахователната компания, с която водоснабдителното дружество има договор, са направили опис на щетите и в момента те се изчисляват, за да се изплатят обезщетения на собствениците.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Майка заплаши, че ще стреля по деца в училище
Майка заплаши, че ще стреля по деца в училище
ВиК-Русе с нов договор за стопанисване
ВиК-Русе с нов договор за стопанисване