НОВИНИ

София е част от мащабен комикс проект

София стана сцена на комикси - столицата ни е част от мащабен арт проект за графити на открито. В проекта са общо 12 световни града. С помощта на стотици литри боя, момчетата пресъздават елементи от общ комикс. Всеки рисува своята част, а цялата историята ще може да бъде видяна в интернет.

Джанан Дурал
от Джанан Дурал Оператор: Владимир Богдански
20:00, 28.05.2016
9018
Чете се за: 00:43 мин.
Още

300 флакона боя, 5-тонно скеле и платно с размери 7 на 24 метра. Графити-артистите имат само два дни да нарисуват своята част от комикса. Амбициозно начинание, при това на метри над земята. GOAT, Esteo и момчетата от 140 Ideas обаче не се уплашиха нито от високото скеле, нито от жегата.

Естео, графити-артист: "Всяка страна си има определени артисти, които са избрани да направят презентацията на собствената си страна и ние сме тези, които представят България, което ме кара да се чувствам горд".
;

Естео обаче е от малкото графити-артисти, които склоняват да застанат пред камера. Причината - макар и да са истински градски шедьоври, графитите най-често се "появяват" на места, на които не е разрешено, което пък, разбира се води до проблеми с органите на реда. Естео обаче не вижда причина да крие лицето си.

Естео, графити-артист: "Дали рисуваш графити или си в политиката или каквото и да е било друго - няма никакво значение. Няма смисъл да се криеш от нещо, с което се чувстваш добре, че го правиш".

Побърза да ни остави, за да се включи в рисуването. Артистите от Лондон и Истанбул пък вече са готови със своите парчета от комикса. Българската част ще бъде завършена утре и ще остане на фасадата на НДК до края на другата седмица.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Гласът на града: А сега накъде?
Гласът на града: А сега накъде?
Огромен графит оживи сградата на НДК
Огромен графит оживи сградата на НДК