НОВИНИ

София е домакин на 70-ата годишнина на ЮНЕСКО

София е домакин на двудневен международен форум по случай седемдесетата годишнина на организацията на Обединените нации за образование, наука и култура - ЮНЕСКО. Днес Ирина Бокова ще открие форума, чиято основна тема е "Приносът на държавите от Югоизточна Европа за разпространение и прилагане на конвенцията на ЮНЕСКО за опазване на нематериалното културно наследство от 2003 г."

bnt avatar logo
от Владимир Христовски
12:32, 12.12.2015
Чете се за: 00:21 мин.
У нас

Срещата е организирана от Регионалния център за опазване на нематериалното културно наследство в Югоизточна Европа под егидата на ЮНЕСКО, Министерството на културата, Националната комисия на България за ЮНЕСКО, Българската академия на науките и Университета по библиотекознание и информационни технологии.

С това събитие приключва поредицата от инициативи, организирани през тази година по повод на 70-годишния юбилей на световната организация.

Преди официалното начало на Форума участниците и гостите на събитието ще имат възможността да съпреживеят народния празник "Сурва" пред Народния театър в столицата. По този начин България приветства включването на този празник в Представителния списък на ЮНЕСКО за нематериалното културно наследство на човечеството.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Отново пряка жп връзка Пловдив - Димитровград
Отново пряка жп връзка Пловдив - Димитровград
ДСБ с обща позиция
ДСБ с обща позиция