НОВИНИ

София е домакин на Конгреса на европейската либерална младеж

От днес до неделя София е домакин на конгреса на Европейската либерална младеж. Повече от 200 делегати, представители на либералните партии в Холандия, Белгия, Франция, Италия, България и ред други европейски държави се събраха у нас по случай десетата годишнина от членството на страната ни в ЕС. Конгресът беше открит от председателя на ДПС Мустафа Карадайъ и от лидера на АЛДЕ Ханс ван Бален.

Стоил Рошкев
от Стоил Рошкев
20:22, 13.10.2017
Чете се за: 00:36 мин.
У нас

Домакин на конгреса на Европейската либерална младеж, който беше открит този следобед в София, е младежката организация на ДПС. В речите при откриването беше отбелязано, че този форум на паневропейската младежка организация се стреми да популяризира либералните ценности в целия Европейски съюз.

Мустафа Карадайъ - председател на ДПС: Ние трябва да противостоим на новите националистически идеологии и идеи, и течения, и движения, да се противопоставим срещу тяхното навлизане в политическото управление на нашите страни.
Ханс ван Бален - председател на АЛДЕ: Доволен съм да видя тук Мустафа, защото той дава демократична алтернатива и на консервативните, и на опозицията. И аз съм на сто процента съгласен с него, че това, което ДПС дава на България, е етнически мир, както и господин Доган винаги казваше.

Ханс ван Бален отбеляза още, че е много доволен, че има договор за добросъседство между Скопие и София, и че това дава възможност за едни двустранни отношения. В конгреса Европейската либерална младеж взе участие и програмният директор на Фондация „Фридрих Науман" за Югоизточна Европа Даниел Кадик.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Близките на сиамските близнаци от Сливен се надяват на помощ от болница в САЩ
Близките на сиамските близнаци от Сливен се надяват на помощ от болница в САЩ
Бивш френски министър на културата поема ръководството на ЮНЕСКО
Бивш френски министър на културата поема ръководството на ЮНЕСКО