НОВИНИ

„София филм фест“ започва на 7 март

Над 180 игрални и документални филми и много специални гости ни очакват в тазгодишното издание на София филм фест. Началото е на 7 март с филма „Да ходиш по вода“, посветен на творчеството на Кристо.

Айше Сали
от Айше Сали
21:04, 26.02.2019
Чете се за: 00:46 мин.
Още

Ретроспектива от филми за творчеството на българина, променил представите ни за света и пространството. Общо 11 заглавия разказват за мащабните проекти на Кристо и Жан Клод, а освен филма на Андрей Паунов, който ще даде началото на фестивала, ще видим и 4 дурги на журналиста от БНТ Евгения Атанасова.

Стефан Китанов, директор на фестивала: На откриването ще бъде връчена наградата на София на великия полски режисьор Кшищоф Зануси. Правим специален фокус на киното на Полша на тазгодишния фестивал.
;

Носителят на две "Златни палми" Биле Аугуст, награденият с "Оскар" Павел Павликовски и Агнешка Холанд след премиерата на "Мистър Джоунс" на Берлинале пристигат за София филм фест.

Стефан Китанов, директор на фестивала: Много музика ще има на този фестивал.

Наградата на София се връчва и на легендарния Кирил Маричков.

Филм на БНТ ще видим и в рубриката "Ново българско кино".

;

С историята за талантлива състезателка по художествена гимнастика и конфликта ѝ с нейните родители обществената телевизия продължава серията от продукции на социална тематика.

Мариан Вълев, режисьор: Това, което разглежда сценарият и филмът, е нейният конфликт с тази среда. Тя дебне децата. Тези деца, които са останали на улицата, без строгия надзор на родители, близки, приятели, без хората, които имат ангажимента да им внушат, да им помогнат да изградят своята ценностна система.

Повече фестивални събития ще има и в Европейската столица на културата - Пловдив, а програмата продължава до 28 март.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
САЩ считат референдума в Куба за „внимателно планиран политически спектакъл“
САЩ считат референдума в Куба за „внимателно планиран политически спектакъл“
Разбиха престъпна мрежа за измами с криптовалути
Разбиха престъпна мрежа за измами с криптовалути