НОВИНИ

София отбелязва Деня на Ботев с билбордове с неговия лик

Билбордове с лика на Христо Ботев и цитати от негови стихове бяха поставени днес в София по случай Деня на Ботев и загиналите за свободата и независимостта на България. Вижте повече в прякото включване на Светлозара Лазарова.

БНТ2-София
от БНТ2-София Светлозара Лазарова
21:25, 01.06.2017
Чете се за: 00:33 мин.
У нас

На кръстовището на бул. "България" и ул. "Нишава" днес беше поставен един от 10-те билбордове с лика на Христо Ботев. На него освен образа на революционера е отпечатана и част от емблематичното му стихотворение "Хаджи Димитър". Екипът ни тук е само от час, но вече десетки столичани, които минаваха от тук, бяха възхитени от идеята.

Билбордовете с лика на революционера ще останат и през следващата сецмица. Тази вечер започнаха честванията по случай Деня на Ботев и на загиналите за свободата и независимостта във Враца. На централния площад в града се проведе тържествена заря-проверка, на която присъства и президентът Румен Радев. Заря имаше и в родния град на поета-революционер - Калофер, а също и в Казанлък и Кърджали.

Утре в 11:30 за Деня на Ботев пред бюст-паметника на революционера в Борисовата градина ще бъдат поставени венци и цветя, ще има официална церемония посветена 141-вата годищнина от гибелта му с участието на гвардейския духов оркестър.

Утре на връх "Околчица" ще се проведе традиционното всенародно поклонение пред подвига на Ботевата чета.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Малките репортери на БНТ на лов за събития
"Малките репортери на БНТ" на лов за събития
Летище София празнува 80-ти рожден ден
Летище София празнува 80-ти рожден ден