Билбордове с лика на Христо Ботев и цитати от негови стихове бяха поставени днес в София по случай Деня на Ботев и загиналите за свободата и независимостта на България. Вижте повече в прякото включване на Светлозара Лазарова.

София

На кръстовището на бул. "България" и ул. "Нишава" днес беше поставен един от 10-те билбордове с лика на Христо Ботев. На него освен образа на революционера е отпечатана и част от емблематичното му стихотворение "Хаджи Димитър". Екипът ни тук е само от час, но вече десетки столичани, които минаваха от тук, бяха възхитени от идеята.

Билбордовете с лика на революционера ще останат и през следващата сецмица. Тази вечер започнаха честванията по случай Деня на Ботев и на загиналите за свободата и независимостта във Враца. На централния площад в града се проведе тържествена заря-проверка, на която присъства и президентът Румен Радев. Заря имаше и в родния град на поета-революционер - Калофер, а също и в Казанлък и Кърджали.

Утре в 11:30 за Деня на Ботев пред бюст-паметника на революционера в Борисовата градина ще бъдат поставени венци и цветя, ще има официална церемония посветена 141-вата годищнина от гибелта му с участието на гвардейския духов оркестър.

Утре на връх "Околчица" ще се проведе традиционното всенародно поклонение пред подвига на Ботевата чета.