В Новогодишната нощ столичани и гостите на София отново ще имат възможност да бъдат част от празничния концерт "Сцена под звездите", който ще е по традиция на площад "Княз Александър I". Празничният спектакъл ще бъде излъчен на живо по БНТ.

София

Двайстото издание на най-голямото музикално празнично събитие в България се организира от Столичната община, като част от Календара на културните ѝ събития, и ще бъде излъчено в програмите на БНТ 1 и БНТ 4, за да достигне до българите в цялата страна, както и до сънародниците ни в чужбина. Концертът ще започне в 22.00 ч. и ще продължи половин час след полунощ на 1 януари 2019 г.

В празничната програма ще се включат едни от най-популярните ни изпълнители, сред които Мариана Попова, Орлин Павлов, Бо Бо, Рут Колева и Стефан Вълдобрев с "Обичайните заподозрени". За доброто настроение на празнуващите ще се погрижат и Софийският духов оркестър с диригент Васил Делиев, танцьорите от фолклорен ансамбъл "Седеф" с ръководител Десислав Михайлов и солистите на балет "Арабеск" - Петя Колева и Стефан Вучов.


Мариана Попова, певица: "Емоцията е невероятна всеки път. Интересното е, че комбинираме едно студено време с едни много весели и усмихнати хора. Важното е да има червено вино, за да сгрее душите. Настроението е от нас, аз съм сигурна, че ще бъде много емоционално. Пяла съм из цяла България по всички площади, наистина за първи път ще пея на този. Винаги настроението е страхотно".
От тази вечер част от центъра на София се затваря заради новогодишния концерт

От тази вечер част от центъра на София се затваря заради новогодишния концерт

Започна финалната фаза на подготовката на новогодишния концерт на площад "Княз Александър І" - "Сцена под звездите". Ограниченията за паркиране през р...

Водещи на спектакъла ще бъдат Мария Андонова и Стефан А. Щерев, познати на зрителите от предаването "100 процента будни" на БНТ. Режисьор на спектакъла "Сцена под звездите" е Борис Радев. Изявени български спортисти и артисти, сред които Соня Йончева, Петър Стойчев, Георги Господинов, Владимир Николов, Тереза Маринова, Велислав Павлов, Теодора Духовникова, Веско Ешкенази, Максим Ешкенази, Илияна Раева ще отправят пожелания към българите в специално заснети видеообръщения.

И тази година пищни илюминации ще озарят небето над София в първите секунди на новата година. Концертът "Сцена под звездите" събра миналата година на площад "Княз Александър I" повече от 30 000 души, а над милион зрители проследиха прякото телевизионно излъчване на празничното събитие.

В новогодишната нощ ще се движат столичното метро и част от наземния транспорт. Подробности за линиите и маршрутите на градския транспорт могат да бъдат намерени на www.sofia.bg и www.sofiatraffic.bg.

​Метрото и част от наземния транспорт ще работят в новогодишната нощ

​Метрото и част от наземния транспорт ще работят в новогодишната нощ

В новогодишната нощ на 31 декември срещу 1 януари ще се движат столичното метро и част от наземния транспорт. Това съобщиха от столичната община. През...