НОВИНИ

София празнува!

В деня, в които почитаме светите мъченици София, Вяра, Надежда и Любов - столицата ни - София празнува. Според кмета Йорданка Фандъкова, която гостува в предаването "Денят започва с Георги Любенов " , градът достига 2 милиона души ,въпреки че официалната статистика сочи малко над милион и 400 хиляди постоянни жители.Вижте пряко включване от тържествата по случай Деня на София.

Паулина Найденова
от Паулина Найденова
12:08, 17.09.2017
Чете се за: 00:46 мин.
У нас

Как се промени градът от миналия септември до днес?

Едно от най-значимите облекчения за софиянци през изминалата година е отварянето на улица "Обиколна" в квартал "Дружба". Събитие, което беше чакано повече от 10 години и чувствително облекчи движението в района.

За първи път от построяването си преди повече от 30 години беше ремонтирана изцяло и старата част на моста "Чавдар". Обновен беше и "Орлов мост", чиято настилка години наред беше нагъната. Някои от реконструкциите обаче не преминаха без недоволство. Такъв беше случаят с бул. "Дондуков", който след съпротива на част от столичани запази павираните си участъци и се сдоби с велоалея. Очаква се да бъде изцяло завършен до края на октомври.

Ремонтът на столичния булевард "Прага" също беше съпроводен с граждански протести. Въпреки недоволството на хората Столичната община премахна паветата и асфалтира булеварда.

Наред с пътните ремонти, част от автобусите и трамваите бяха обновени. Ето какво казаха и хората за промените в София.

Сергей Михайлов: Много, много не се променя. Променя се, но сравнително бавно, с много ремонти и почти нищо не е направено още.
Тома Митев: Паметника махнаха - това се промени. Метрото го правят и тук-таме пооправят някоя и друга улица нещата си стават. Малкия го приеха на градина.

Промените несъмнено водят до повишаване на качеството на живота ни. Но изключително важно е да съумеем да ги видим и запазим.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Френската полиция евакуира пътниците от самолет на Бритиш еъруейз в Париж
Френската полиция евакуира пътниците от самолет на "Бритиш еъруейз" в Париж
​За втора поредна година се отбелязва Деня в памет на загиналите мотористи
​За втора поредна година се отбелязва Деня в памет на загиналите мотористи