Всички членове на СЕМ единодушно смятат, че директорът на БНР Светослав Костов трябва да подаде оставка до края на следващата седмица. Ако такава не постъпи, от 7 до 11 октомври СЕМ ще разгледа решение за предсрочно прекратяване на мандата му. Това каза в "Още от деня" председателят на Съвета за електронни медии София Владимирова.

Владимирова изтъкна, че сме свидетели на напрежение, което се е създало в БНР.

София Владимирова: Г-н Костов, когато беше изслушан за ген. директор, каза, че разчита на приятелските отношения с всички в радиото. Свидетели сме на "Let it be" в БНР, така и на хора, които са на оградата на радиото с надписи "Оставка", коментира председателят на СЕМ.
Спирането на БНР е безпрецедентно, а оказа се, технически причини няма. Изпратен е и сигнал до прокуратурата от СЕМ по казуса.
СЕМ поиска оставката на директора на БНР, той отказва да я подаде

СЕМ поиска оставката на директора на БНР, той отказва да я подаде

Съветът за електронни медии даде срок до края на следващата седмица на генералния директор на БНР Светослав Костов да подаде оставка. Ако това не се с...

Като регулаторен орган предприемаме стъпките, които ни позволява Законът за радиото и телевизията. КРС вече обяви, че също ще наложи санкция за спирането на програмата, каза тя.

София Владимирова изтъкна, че искането на оставката е част от процедурата по прекратяване на мандата на Светослав Костов, а за решение са необходими 3 гласа.