Софийска област и китайската провинция Хубей ще си сътрудничат,според меморандум, който подписаха областния управител Илиан Тодоров и зам.-председателят на Комитета на Китайската народна политическа конференция Хуминг Ма.

София

Китайската делегация пердложи на областния управител на София възможности за сътрудничество в сферата на културния обмен, образованието, селското стопанство и инфраструктурата.

Хуминг Ма - зам.-председател на Комитета на Китайската народна политическа конференция: "Посетихме Румъния, Сърбия, а сега България. Има какво да се желае в областта на инфраструктурата. Например би могло да се изгради високоскоростна железница. Направи ни впечатление многото обработваема площ, така че китайски фирми могат да инвестират и в селското стопанство".
Илиан Тодоров - областен управител на София: "Ще сме радостни, ако се стигне по подобни проекти и каквото зависи от мен в лично качество ще го изпълня на 100% с една единствена цел - нещата да се случат и да се развиват".

Областният управител на София бе поканен да участва в голям икономически форум в Хубей следващия месец, в рамките на който да бъдат подписани и конкретни споразумения.