НОВИНИ

Софийската митрополия с плакет за принос в доброволното кръводаряване

На Международния ден на кръводаряването 14 юни, на който се отдават почит към доброволните и безвъзмездни кръводарители, Българският червен кръст и Националният център по трансфузионна хематология връчиха на Софийската света митрополия почетен плакет за принос в доброволното и безвъзмездно кръводаряване. От името на Негово Светейшество Неофит, Софийски митрополит и Патриарх Български, отличието получи протосингелът на митрополията ставрофорен иконом Ангел Ангелов, който е и в Управителния съвет на столичното поделение на БЧК.

софийската митрополия плакет принос доброволното кръводаряване
bnt avatar logo
от БНТ
21:05, 14.06.2016
Чете се за: 00:42 мин.
У нас

Отец Ангел Ангелов приветства организаторите и гостите в тържеството от името на Българския патриарх и като им предаде първосветителското му благословение, каза, че „Няма нищо по-христово от това да даряваш любов и благотвориш, като жертваш част от себе си, за да спасиш и запазиш живот”.

Същия ден ставр. ик. Ангел Ангелов предаде на Светейшия Български патриарх и Софийски митрополит почетното отличие. Патриарх Неофит изрази надежда, че прекрасната съвместна инициатива на БПЦ и БЧК за безвъзмездно кръводаряване на големия християнски празник Вход Господен в Йерусалим – Цветница, ще се разшири и ще обхване и други празници от църковния календар, селища и доброволни кръводарители, защото животът на милиони хора зависи от това, някой с добра воля доброволно да дари кръв, което е акт на милосърдие, грижа за ближния и безкористна любов.

Награждаването по повод Световния ден на доброволния и безвъзмезден кръводарител стана по време на 56-та Национална конференция на системата по трансфузионната хематология в България.

Българският Червен кръст и Националният център по трансфузионна хематология връчат почетни плакети на дългогодишни доброволни и безвъзмездни кръводарители номинирани от комисия, в която участват представители на двете институции, въз основа на изпратени предложения от цялата страна. За принос в доброволното и безвъзмездно кръводаряване бе наградена и Професионална гимназия по туризъм „Алеко Константинов“ в град Банкя.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Дъждовете задълбочават ерозията на почвата
Дъждовете задълбочават ерозията на почвата
Слаба реколта на плодове. Продукцията отива основно за преработка
Слаба реколта на плодове. Продукцията отива основно за преработка