НОВИНИ

Софтуерна компания подпомага хора в нужда

Софтуерна компания подпомага хора в нужда, медицински центрове и болници, но е насочена и към образованието. Всички служители отварят сърцата си и с готовност предлагат благотворителни каузи, най-вече около Коледа и Великден. Само за 3 години те са дарили около 1 000 000 лева. Голямо постижение за фирмата е и съвместна програма с Великотърновския университет за обучаване и подбор на квалифицирани, добре подготвени кадри.

Цанка Николова
от Цанка Николова
20:02, 28.12.2016
5682
Чете се за: 00:53 мин.
У нас

Софтуерната компания със средна възраст на служителите 30 години още от създаването си участва в различни благотворителни програми. Те сами предлагат каузите, които да подкрепят, а след това ръководството на компанията удвоява събраната сума. Помогнали са и за лечението на своя колежка.

Димитър Манчев, изпълнителен директор на софтуерна компания: "Ако ние започнем и извършваме определени дарителски каузи, разчитаме,че и други компании ще го правят. В крайна сметка ще допринесе за развитието на страната. Но няма ли отговорност на бизнеса към това, което се случва, няма как да има и растеж в страната."

Първоначално компанията започва с екип от трима души, който днес се е разраснал до 300. И въпреки това ръководството набира още кадри. От компанията смятат, че студентите, които искат да се развиват в областта на информатиката, трябва да учат не толкова теория, колкото практика. Такава е и идеята на съвместната програма между тях и Великотърновския университет. Целта е още в края на първата година студентите да започнат работа като младши програмисти.

Никола Вълчанов, технически директор на софтуерна компания: "Искат да могат, не искат да знаят в началото. Не виждат смисъла да знаят без да могат. Поради тази причина за мен модерното образование трябва да бъде първо образование на уменията, и после образование на знанията."

Според директорите в компанията подготовката на програмистите в България е на много високо ниво. Кадрите обаче не достигат и фирмите сами трябва да подготвят такива, от които имат нужда. Затова от софтуерната компания призовават техният пример да ангажира повече компании да търсят такива партньорства, за да останат повече програмисти в България.


Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Таксиметровите шофьори с нов протест срещу данъка ”Такси”
Таксиметровите шофьори с нов протест срещу данъка ”Такси”
Отбелязваме международния ден на киното
Отбелязваме международния ден на киното