НОВИНИ

Сопот на протест заради блокирани сметки и имущество на общината

С блокада на жп линии и главни пътища заплашват в Сопот, ако не бъде вдигнат запора върху сметките и имуществото на общината. Вече три години продължава делото за парите за изграждането на пречиствателната станция в града. Въпреки отпуснатия безлихвен заем от държавата и издължените пари от ВМЗ-Сопот, градът продължава да е в тежко състояние. От общината обвиняват частния съдебен изпълнител, запорирал сметките им, в неправомерни действия и дават 10 дни да ги отблокира или ще подадат жалба в прокуратурата.

bnt avatar logo
от Галена Паскова
14:51, 28.06.2016
Чете се за: 01:11 мин.
У нас

От месеци община Сопот е на ръба на фалита и не може да работи нормално заради стари дългове. Цялото имущество е под запор. Дори и паметника на Иван Вазов в центъра на града. По думите на кмета Деян Дойнов няма причина сметките на общината да стоят замразени, защото 8 милиона лева вече са изплатени. Така градът остава да дължи още 885 хиляди лева на изпълнителя на проекта за пречисвателната станция .

Деян Дойнов- кмет на община Сопот
Смятам да вдигна града на бунт, заради неправомерните действия на частен съдебен изпълнител Мариана Обретенова. Тъй като според наши виждания и сметки ние сме надплатили задълженията по изпълнително дело, което е срещу община Сопот.
Мариана Обретенова- частен съдебен изпълнител
Информацията, която ви дава община Сопот, не кореспондира с действителността по изпълнителното дело. Делото е спряно именно по искане на община Сопот, тъй като в момента има обезпечителна заповед.

Обезпечението е върху 907 хиляди лева, преведени към Агенцията по приходите миналата есен. Парите обаче не са признати и общината завежда дело. Администрацията заявява, че в сметката на съдебния изпълнител има други 900 хиляди лева, преведени от ВМЗ-Сопот, с които може да се погаси дълга им и да се отблокират сметките и имуществото.

Мариана Обретенова- частен съдебен изпълнител
По моята банкова сметка няма 900 хиляди лева, по моята банкова сметка има 680 хиляди лева и ако не беше тази обезпечителна заповед, аз щях да ги изплатя отдавна.
;

От общината успокояват жителите на Сопот, че няма опасност за запорирания паметник на Иван Вазов.

Мариана Обретенова- частен съдебен изпълнител
Никога паметникът не е бил предмет на изпълнение и ако трябва да бъде, все пак нали честни, няма кой да купи паметник на Иван Вазов, дори и да го опиша и да го продам, така че предлагам повече да се спре с тази спекулация за паметника.

След завършването на европроекта сериозни инфраструктурни проблеми продължават да създават неудобства на жителите на Сопот. Част от улиците,които бяха ремонтирани са с разбит асфалт. А, пречиствателната станция, заради която общината е с блокирани средства не работи от седем месеца.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Община Разград даде стадион „Лудогорец арена на концесия
Община Разград даде стадион „Лудогорец арена" на концесия
Борисов: Осигуряването на спасители по плажовете трябва да става преди сезона
Борисов: Осигуряването на спасители по плажовете трябва да става преди сезона