Търсят се приемни семейства. От SOS Детски селища България очакват родители, които са готови да осигурят на деца, лишени от родителска грижа, среда на любов, доверие и сигурност. В навечерието на един от най-светлите семейни празници ви каним в дома на семейство Василкьови - приемни родители на 3 момчета.

Семейството: Убежището, когато имаме проблем. Силата, когато ни трябва подкрепа. Радостта, когато празнуваме. Ирена и Стефан Василкьови си имат една дъщеря и още три приемни деца. Рецептата за успеха им включва любов и отдаденост.

Учители по професия, за семейство Василкьови решението да станат приемни родители било някак естетсвено. Имат и лична мотивация.

Ирена Василкьова - приемна майка: Моята майка е била 7 години в сиропиталище като малка. Аз мислех, че това е нещо потресаващо и много страшно докато един ден моят път професионален ме отведе в SOS детското селище.
25 години SOS Детско селище Трявна

25 години SOS Детско селище Трявна

На този ден в Трявна преди 25 години е открито първото SOS Детско селище в България. Празникът в селището днес започна с публична прожекция на докумен...

И така отворили дома и сърцата си за децата на SOS. Георги срещнал своите приемни родители преди 2 години. Сега е в седми клас. Обича математиката. Участва във всички състезания. И задължително печели медали.

Георги - 13 години: Чувствам се прекрасно. Приемните ми родители са много добри хора. Винаги ме подкрепят. Мога да си споделя всичко с тях.
SOS детски селища в подкрепа на младежи, напускащи институциите

SOS детски селища в подкрепа на младежи, напускащи институциите

Всяка година десетки младежи излизат от институции, центрове или приемни семейства. За да се справят по-добре с намирането на жилище, подходяща квалиф...

От 2016 г. Ирена е и професионален приемен родител.

Ирена Василкьова - приемна майка: Децата в нашето семейство имат нужда от психолози, от логопед, от социални работници и нашите деца получават подкрепата, която им е необходима от Центъра за обществена подкрепа към SOS детски селища.

В момента от SOS имат 29 приемни семейства в София и Перник и още 45 в Търново, Габрово и Трявна. Търсят се още родители. А Стефан и Ирена пожелават на децата да бъдат отворени към приемните си родители, защото те са им приятели и защото те мислят за тях като за собствени деца.