НОВИНИ

SOS Детски селища започва обучение за работа с деца в алтернативна грижа

SOS Детски селища България стартира обучение на тема “Как да гарантираме правата на децата, настанени в среда, близка до семейната”. Обучението ще се проведе на 11 и 12 февруари в София, 18-19 февруари във Враца, 25-26 февруари в Благоевград, и 9-10 март в Търговище.

sos детски селища започва обучение работа деца алтернативна грижа
bnt avatar logo
от БНТ
07:41, 11.02.2016
Чете се за: 00:30 мин.
У нас

То цели да запознае групи от специалисти, работещи с деца в грижа, с международните стандарти и принципи, свързани с правата на детето – и най-вече да свърже това с всекидневната работа и предизвикателствата, възникващи в сферата на алтернативната грижа. Обучителната програма е изготвена от Международната организация SOS Детски селища в рамките на проект, съфинансиран по програмата “Основни права и гражданство” на Европейската комисия.

Доника Колева, ръководител на проекта за обучение на професионалисти за работа с деца в грижа: Нашата цел е да помогнем на професионалистите, които работят с деца в среда, близка до семейните, да спазват правата им в всекидневната работа с тях. На базата на опита, който имаме у нас и в държавите, в които сдружението работи, изготвихме обучителна програма, която през следващия месец предстои да бъде пробирана в България. Нашата цел е едно такова обучение да стане основно изискване за хората, които работят с деца.

Още за програмата вижте в "Денят започва".

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
18 ленти ще се борят за награда на Берлинале
18 ленти ще се борят за награда на "Берлинале"
60 загинали при атентат на Боко Харам в бежански лагер
60 загинали при атентат на "Боко Харам" в бежански лагер