Споразумение за сътрудничество ще подпишат днес Столичната община и Националната система за спешни повиквания 112. В същото време, Столичният общински съвет (СОС) ще разгледа Програмата за поетапно увеличаване на доходите на водачите в градския транспорт.

Предвижда се заплатите на водачите в градския транспорт да бъдат увеличавани с 10 процента през следващите три години. Ако програмата бъде приета, то тя ще влезе в сила от 2020 г.

Тази година възнагражденията в четирите общински транспортни дружества бяха увеличени на два пъти с по 10%. Общинските съветници ще разгледат и предложението на кмета Йорданка Фандъкова столицата да кандидатства за европейски средства за закупуването на нови електробуси, тролейбуси, трамваи и станции за зареждане.

Общият размер на средствата за директно предоставяне на безвъзмездна финансова помощ за София е 218 млн.лв.

Междувременно, от Гражданското сдружение " Обединена София" ще внесат в Столична община петиция срещу презастрояването в район "Овча Купел".

Организаторите призовават недоволните от унищожаването на зелени терени с цел строеж , да се съберат пред сградата на Общината в 9 ч тази сутрин.

Вдигат ежегодно с 10% заплатите на служителите в градския транспорт на София

Вдигат ежегодно с 10% заплатите на служителите в градския транспорт на София

Тригодишна програма, по която ежегодно да бъдат увеличавани възнагражденията на работниците с по 10%, ще бъде подписана между Столичната община и синд...