НОВИНИ

Сотир Цацаров иска МВР да започне масови проверки на нелегалната охрана

МВР и прокуратурата обявиха, че започват натиск срещу незаконните кортежи и частната охрана без лиценз, и контрол. Мерките бяха обсъдени днес в кабинета на главния прокурор с професионалното ръководство на вътрешното министерство. Повод за срещата е инцидентът на околовръстното шосе в София, при който 4-ма частни охранители пребиха семейство, заради сигнал с клаксон.

bnt avatar logo
от Пенка Ангелова
13:36, 26.02.2016
Чете се за: 00:34 мин.
У нас
сотир цацаров иска мвр масови проверки нелегалната охрана

МВР започва специализирана полицейска операция, при която ще се извършат масови проверки на лицата, които ползват частни гардове, без да отговарят на изискванията на Закона за частната охранителна дейност. 4-та нападатели от Околовръстното са били точно такъв тип - фактическа охрана на Ивайло Василев - Ториното, без договор. Законови промени ще затягат режима на използваните технически средства и автомобили. Колите, които са за охрана и ескорт ще подлежат на регистрация, подобно на служебното оръжие. Целта е да се спрат нерегламентираните кортежи пред дискотеките и по пътищата, които предизвикват катастрофи и са предпоставка за инциденти.

Сотир Цацаров - главен прокурор на РБългария
"Комплексът от мерки, които бихме искали да предприемем заедно с МВР всъщност са свързани с натиск - фактически, административен по реда на закона за МВР и със съответни нормативни ограничения, с цел фактическата охрана, която на практика демонстрира беззаконие и безнаказаност да бъде притисната и ликвидирана. Това, с което са действали лицата е може би най-ясният символ на тази фактическа безнаказаност - бухалки, сгъваема палка и останалото е наглост".
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Борисов: Военните имат мандат да намерят най-доброто решение за авиацията
Борисов: Военните имат мандат да намерят най-доброто решение за авиацията
Съюзът на слепите иска по-евтин транспорт
Съюзът на слепите иска по-евтин транспорт