НОВИНИ

Сотир Цацаров обеща безпристрастно разследване на убийството на Мартин в Девня

Главният прокурор обеща в Девня безпристрастно разследване на убийството на Мартин Кателиев. Сотир Цацаров се срещна с роднините на убития в края на ноември младеж,след като те са изразили съмнение в обективността на разследващите в града. Младият мъж беше открит мъртъв, а приятелят му - ранен след среднощен скандал в местната дискотека.

bnt avatar logo
от Мариана Малева
19:42, 11.12.2015
Чете се за: 00:47 мин.
У нас

Обвиняем за убийството е 33-годишният Виктор Панайотов. Жителите на града твърдят,че той не е единственият виновен за смъртта на Мартин. Според тях полицията и прокуратурата в Девня бездействат. В града се говори, че дискотеката - собственост на бившия общински съветник Лазар Славов-Калмука, е огнище на непрекъснати побои и трафик на дрога.

Твърди се, че Калмука години наред се е ползвал с особена закрила от местните власти и тероризира града. Роднините на Мартин смятат, че подбудителят на убийството може да бъде потулен.

Златина Кателиева, майка на убития Мартин: "Искам да има справедливост. - Какви са до този момент съмненията ви, казаха че имате съмнения в провеждането на един справедлив процес? - Да. - Защо? Защото, доколкото разбирам, има много жалби, но всичко е потулено, затова."
Георги Георгиев, баща на ранения Руси: "И затова искаме да помолим г-н Цацаров за повече публичност и просто другите, които са съучастници, които имат вина, да не останат прикрити."

На срещата с роднините на убития, главният прокурор е заявил, че в случая очевидно има повече от една истина.

Сотир Цацаров, главен прокурор: "Има едно изразено недоверие към начина, по който се води разследването. Нашата цел не е да вземем една или друга позиция, нашата цел е само да дадем гаранция, че ще има обективно разследване."

Според Цацаров, варненският окръжен прокурор трябва да реши дали в разследването, което в момента се води от полицията, трябва да се включи и съдебен следовател.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Историята на 13-годишната Драгостина от кампанията Българската Коледа
Историята на 13-годишната Драгостина от кампанията "Българската Коледа"
Каква ще е съдбата на националния детски комплекс в село Ковачевци?
Каква ще е съдбата на националния детски комплекс в село Ковачевци?