НОВИНИ

Сотир Цацаров в "Денят започва": Законът е един за всички

В инцидента от 1 май тази година близо до Костенец народният представител Александър Методиев на практика е направил опит да попречи на изпълнението на служебните задължения на служители на МВР. Имало е и заплахи към полицаите, според техните обяснения - цинично и грубо отношение, което е приключило с думите, че "след три дни ще се видим цивилни". Това каза в специално интервю за Сутрешния блок на БНТ1 главният прокурор Сотир Цацаров за причините да се поиска свалянето на депутатския имунитет на Александър Методиев от ДПС, известен като Бат Сали.

Иво Никодимов
от Иво Никодимов
08:30, 08.07.2016
Чете се за: 00:35 мин.
У нас

"Случаят е стигнал до Районна прокуратура в Ихтиман, след това до Софийска градска прокуратура и съобразно предложението на колегите от Градска прокуратура е внесено и моето искане за снемане на имунитета. Касае се за противозаконно пречене на орган на власт, тоест на полицейски служители да изпълняват задълженията си, както и за хулиганство", допълни магистратът.

Той подчерта, "че подобно отношение към полицейски служители е недопустимо", а "подобно отношение на народен представител към полицейски служители е безкрайно недопустимо". "Мисля, че Прокуратурата показа ясно, че мярката би следвало да бъде равна по отношението на престъплението "хулиганство" за всички граждани", отбеляза Цацаров. Според него акцентът не е върху криминалната страна на случая, а върху моралната страна, върху уважението към хората с униформи, към институцията Парламент и себеуважението, ако носиш депутатска карта, и върху примера, който даваш на съгражданите си. "Това, което е забранено на гражданина, който няма служебна карта, е двойно забранено на гражданина със служебна карта - било тя прокурорска, депутатска, съдийска или каквато и да е", обобщи главният прокурор.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Доц. Велина Тодорова: Българските деца страдат от липса на политическо внимание
Доц. Велина Тодорова: Българските деца страдат от липса на политическо внимание
Артистичен пленер събра в Смолян именити художници и млади таланти
Артистичен пленер събра в Смолян именити художници и млади таланти