НОВИНИ

Социалните служби поемат грижите за изоставения Мустафа

Днес служители на отдел "Закрила на детето" към Дирекция "Социално подпомагане" в Пловдив започват работа с деветгодишния Мустафа. Никой не е в състояние да замени неговата майка, но ще направят всичко възможно това дете да се почувства емоционално и пихически по-стабилно. Това заяви в "Денят започва" Надя Танева, директор на дирекция "Социално осигуряване" - Пловдив.

bnt avatar logo
от БНТ
08:47, 21.09.2016
Чете се за: 00:38 мин.
У нас

Вчера пловдивската Дирекция за социално подпомагане се самосезира по случая, тъй като не са били уведомени от болницата. Научават от националния ефир и предприемат действия.

Танева обясни, че е трябвало да бъдат уведомени още преди месец и половина, когато детето остава без родителски надзор.


България беше съпричастна и единна в това да помогне на 9-годишния Мустафа. За съжаление, майката - най-важният човек, който трябва да носи отговорност, все още я няма. Оказва се, че освен Мустафа тя има още 4 деца, от които най-малкото е дадено за осиновяване. Самата майка е на 21 години, което означава, че е родила Мустафа, когато е била на 12 години. Бабата отглежда децата, които вчера бяха изведени от жилището. Бабата е родена през 1979 година и самата тя има 8 деца. В изключително лоши условия са отглеждани тези деца. Наред с тежкото заболяване, страда и психиката на Мустафа заради липсата на близките му хора. Повече от месец и половина е оставен сам в болничното заведение.

Да помогнем на Мустафа!

Болният Мустафа все още не е потърсен от родителите си

9-годишният Мустафа може да бъде настанен в приемно семейство

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Ердоган: Организацията на Гюлен е заплаха за 170 страни
Ердоган: Организацията на Гюлен е заплаха за 170 страни
Теменужка Петкова: Правим нова компания за АЕЦ Белене
Теменужка Петкова: Правим нова компания за АЕЦ "Белене"