НОВИНИ

Обновиха социалният комплекс за възрастни хора в столичния квартал "Лозенец"

С градинско парти Социалният комплекс за възрастни хора в столичния квартал Лозенец отбеляза днес цялостното си обновяване. "Домът на родителя" към Организацията на евреите в България "Шалом" е напълно реконструиран, внедрени са много иновативни технологии.

Зоя Велинова
от Зоя Велинова
16:50, 26.06.2016
6622
Чете се за: 00:26 мин.
У нас

Благодарение на спонсори, основният от които е немската фондация "Георг Щилке", са събрани 150 хиляди евро. В комплекса живеят 30 възрастни.

В кухнята всеки ден се готви храна за над 300 души от други домове в София.

Съвсем скоро в дома за възрастни хора ще заработи и кабинет за физиотерапия с квалифицирани рехабилитатори и социални работници.

Александър Оскар - председател на Организацията на евреите в България "Шалом": Това е един проект, резултат на сътрудничеството на нашата организация с институциите в България , с нашите международни партньори. През всичките тези 15 години те помагат за реализирането на тази идея, за обновяването на този дом. Ние сме уверени, че това партньорство ще продължи и занапред, така че да можем да помагаме на все повече възрастни хора и то не само от еврейската общност, но и други хора от района на София.
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
​Джон Кери призова Великобритания и ЕС да уредят отговорно развода си​
​Джон Кери призова Великобритания и ЕС да уредят отговорно развода си​
С 10 на сто е очакваният ръст на туристи това лято
С 10 на сто е очакваният ръст на туристи това лято