НОВИНИ

Социалният министър даде старт на инициативата "Деца помагат на деца" от Пловдив

От Пловдив започна националната инициатива „Деца помагат на деца”. Целта на проекта е ученици да подпомагат свои съученици от социалните домове да усвояват по лесно уроците си. На старта на кампанията присъстваха министъра на труда и социалната политика Зорница Русинова и председателят на Държавната агенция за закрила на детето Офелия Кънева.

bnt avatar logo
от Сашка Пушкова
21:00, 28.10.2016
Чете се за: 00:28 мин.
У нас

Партньор на социалното министерство е Съветът на децата към Агенцията за закрила на детето, които първи се включиха в инициативата да помагат на връстниците си в Центровете за настаняване от семеен тип да пишат домашните си и да учат уроците си.

Зорница Русинова - министър на труда и социалната политика
"Наистина да помогнем и на децата, които излизат от институциите, да преживеят по-лесно стигмата на това, че са живели дълго в социална изолация."

Съвета на децата вече има две предложения за законодателни промени.

Офелия Кънева - Държавна агенция за закрила на детето
"Децата предложиха, когато те полагат своя труд в семейни фирми, които са в обхвата на разрешените браншове, да не се налага специалната административна санкция от Инспекцията на труда. Разбира се, повдигнаха и въпроса да имат право да работят срещу заплащане."

Експерти от социалното министерство проверяват предложенията за евентуални кулизии с конвенциите за защита правата на децата.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Отново опашки пред КАТ – Пловдив
Отново опашки пред КАТ – Пловдив
Диян Стаматов: МОН обмисля повече мерки за подкрепа на даровити деца
Диян Стаматов: МОН обмисля повече мерки за подкрепа на даровити деца