Социалният министър не е съгласен увеличението на възнагражденията в бюджетната сфера да бъде "на калпак". Това стана ясно от думите на Бисер Петков в кулоарите на парламента във връзка с поисканите от протестиращите от КНСБ 100 лв. отгоре върху заплатите за следващата година.

Не мисля, че "на калпак" трябва да се вдигат възнагражденията, говорим за средно увеличение от 10 процента, не мога да потвърдя за всички сектори, посочи той.

Петков е уверил недоволните, че правителството прави възможното чрез инструментите, които има като минималната работна заплата, да съдейства за увеличаване на доходите. За догодина тя от 460 лева се предвижда да бъде 510 лева.

По време на парламентарния контрол министърът заяви, че се търси решение за подобряване статута на социалните работници.

От БСП обявиха, че сега на места те взимат заплата, близка до минималната.
Петков увери, че усилията ще се насочат върху подобряване квалификацията и професионалното самочувствие на социалните работници.

От левицата смятат, че възнагражденията на социалните работници догодина трябва да се увеличат с 25 процента.

КНСБ ще се срещне с Борисов и Горанов, за да обсъдят исканията на синдикатите

КНСБ ще се срещне с Борисов и Горанов, за да обсъдят исканията на синдикатите

Министър-председателят Бойко Борисов, финансовият министър Владислав Горанов и ръководството на КНСБ ще се срещнат веднага след връщането на премиера...

Президентът на КНСБ: Има откъде да дойдат пари за увеличение на заплатите

Президентът на КНСБ: Има откъде да дойдат пари за увеличение на заплатите

Излизаме на национален протест на 27 октомври за по-високи заплати, това иска българинът, независимо в коя сфера работи, каза президентът на КНСБ Плам...