Социалният министър Бисер Петков е на посещение в Пловдив, за да се запознае с условията на живот в центрове за възрастни и деца с увреждания.

Пловдив

По-рано днес той се срещна с протестиращите в защита на хората със специални потребности. Днес е крайният срок за получаване на становища по последния проект на закона - заяви министър Петков и обясни, че след като те бъдат получени, ще бъде финализирана работата по новите текстове. Той допълни, че вицепремиерът Томислав Дончев е поел ангажимент да предложи план за действие, така че да бъдат изпълнени и исканията за информационна система и за регистър на хората с увреждания.

Бисер Петков, министър на труда и социалната политика: Това, което е необходимо сега, е да се анализира в съответните ведомства къде, какво е направено и съответно да се направи така, че да имаме една информационна система, един регистър, в който данните от индивидуалната оценка на потребностите за медицинското състояние на всяко едно лице с увреждане да бъдат налични, актуални, да се проследява развитието.