Две седмици преди изборите за европейски парламент, проучвания във Великобритания и Франция дават преднина на евроскептични партии пред управляващите. Вотът в двете страни е съответно на 23 и 26 май.

За първи път проучване във Франция извежда партията на крайнодясната Марин Льо Пен пред формацията "Република, напред!" на президента Макрон. Листата на "Национален сбор", начело с Жордан Бардела, е с подкрепа от 22,5%. 22 на сто, почти изравнен резултат, е подкрепата за листата на президентската партия, водена от Натали Лоазо, доскоро министър по европейските въпроси.

Във Великобритания партията Брекзит на евроскептика Найджъл Фараж изпреварва по популярност и управляващите консерватори, и опозиционните лейбъристи и засега получава 34% от гласовете на предстоящите евроизбори. Проучването е публикувано във вестник "Обзървър". Вотът в кралството се провежда, защото страната не успя да напусне евросъюза през март.

Великобритания потвърди участието си в европейските избори

Великобритания потвърди участието си в европейските избори

Великобритания ще проведе избори за Европейски парламент, независимо от факта, че правителството води преговори с опозицията за постигане на споразуме...