НОВИНИ

Спад на чартърните полети от Германия за Черноморието

Регистриран е рязък спад на чартърните полети от Германия към летищата във Варна и Бургас за предстоящия летен сезон. Незаетите места в периода на ранните записвания обаче може да се редуцират, твърдят експерти в бранша. Възможност да се обърне негативната тенденция дават туристическите изложения.

bnt avatar logo
от Нивелина Няголова
17:48, 05.03.2019
Чете се за: 00:40 мин.
У нас

След миналогодишния рекорд по брой пристигнали пътници на летищата във Варна и Бургас, данните за заявените чартъри през идващото лято не са оптимистични.

Проф. Стоян Маринов, Варненска туристическа камара: Ако се направи една обобщена картинка и се систематизират всички пазари откъдето имаме полети до двете летища, към момента в периода на ранните записвания спадът е някъде около 15%.

Пред българските туроператори стои предизвикателството да намалят спада през двата предстоящи месеца-март и април. Решение на проблема може да се намери на предстоящото световно туристическо изложение в Берлин, което започва на 6 март. Там решаваща роля може да имат разговорите с петте най-големи туроператори, които изпращат германски туристи у нас.

Проф.Стоян Маринов, Варненска туристическа камара: Те имат идеи как в краткосрочен план да повлияем на немското туристическо търсене, така че то да се засили към България, защото и там нещата към момента в контекста на ранните ни записвания не стоят много добре.

В средата на месеца ще се проведе още една туристическа борса, тази в Москва. Това е още един шанс за родните фирми да намалят спада при ранните записвания.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Три основни решения за енергетиката и туризма след визитата на Медведев в София
Три основни решения за енергетиката и туризма след визитата на Медведев в София
Автосалонът в Женева - преход към електромобилност
Автосалонът в Женева - преход към електромобилност