НОВИНИ

Спадът на продажбите на нови автомобили във Великобритания се забавя

Спадът на продажбите на нови автомобили във Великобритания през октомври е по-малък спрямо значителното понижение през септември, но пазарът остава под натиска на несигурността за бъдещето на дизеловите автомобили. Това съобщи днес Сдружението на автомобилопроизводителите и търговците на коли, цитирано от Ройтерс.

bnt avatar logo
от БТА
15:39, 05.11.2018
Чете се за: 00:28 мин.
По света
спадът продажбите автомобили великобритания забавя

Сдружението уточни, че регистрациите на нови автомобили през септември са били с 2,9 процента по-малко спрямо същия период миналата година, като са достигнали 153 599 автомобила. Това е рязко подобрение спрямо спада от 20,5 на сто през септември.

За първите десет месеца на годината новорегистрираните автомобили са със 7,2 процента по-малко спрямо същия период миналата година, като са били продадени 2,064 милиона автомобила. През септември показателят бе на равнище 7,5 процента.

Вълненията около автомобилните акцизи, регулаторните промени и притесненията, свързани с дизела, дават своето отражение върху пазара тази година, каза шефът на Сдружението Майк Хос.

Промените в моделите и забавянията в тестовите центрове, които извършват новото сертифициране за отделяни вредни газове, продължават да са причина за недостиг при някои марки, отбелязва Сдружението.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Застраховката Гражданска отговорност може да достигне до 1000 лева
Застраховката "Гражданска отговорност" може да достигне до 1000 лева
13 българи са арестувани за трафик на културни ценности
13 българи са арестувани за трафик на културни ценности