НОВИНИ

Спас Гърневски, ГЕРБ и Стоян Мирчев, БСП в спор за ревизията на прехода

Лидерът на БСП Корнелия Нинова ще върне папката с предложения за промени в Конституцията на ГЕРБ без подпис и ще инициира лидерска среща с председателите на всички парламентарно представени групи, за да излязат с общо предложение за ревизия на прехода. От ГЕРБ отговориха, че ще приемат срещата само, ако има законодателни предложения в подходяща юридическа форма. В студиото на "Денят започва" темата коментират Спас Гърневски, депутат от ГЕРБ и Стоян Мирчев от "БСП за България".

bnt avatar logo
от БНТ
08:50, 29.11.2017
Чете се за: 01:01 мин.
У нас

Според Стоян Мирчев темата за ревизия е популистки ход от страна на ГЕРБ.

Стоян Мирчев , "БСП за България": Те не искат ревизия на приватизация, искат ревизия на няколко определени приватизационни сделки и това го правят с идея да отклонят внимание на обществото в една или друга посока. Българското общество чака най-накрая да види кои са били виновните. Нека се направи ревизия на целия преход, включително на силовите групировки, на т.нар мутри. Би било интересно да се докаже, че в момента в държавата има хора от тези структури. Представете си хора от силовите групировки, ако в момента се коват закони или се грижат за управлението, как те ще искат да се осветли нещо. Тук ще си отговорим защо България е първа по корупция в ЕС. Защо всички ги е страх да излъчат филма на Елена Йончева за границата, където има и хора, които казват, че ще свидетелстват?

Спас Гърневски заяви, че това е много хубава тема и изцяло приветства Стоян Мирчев. Според него трябва да се направи този прочит и той трябва да започне от една година преди 10-ти ноември.

Двамата коментираха и проблемът в здравеопазването. Стоят Мирчев заяви, че проблемът е голям и не е от вчера. Той заяви, че не е съгласен с това да се наказват пациентите. "Не трябва заради кражбите от здравната каса да се спират медикаментите на хората.", каза Мирчев, По думите му управляващите не могат да оправят системите. "Една по една колабират. ГЕРБ не разрешават проблема в здравеопазването, а просто спират финансирането. Няма воля в управляващите."

Спас Гърневски , депутат от ГЕРБ: Новото ръководство на Министерство на здравеопазването в лицето на един финансист, вече и икономист, може би това трябваше много отдавна да стане. След прочит на истинското състояние по цялата верига и там, където изтичат средства, когато се затворят тези течове, може би и реформата, която предстои в здравеопазването, ще се намери решение на проблемите.
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Двама французи полетяха над Алпите
Двама французи "полетяха" над Алпите
Мая Манолова: Мораториумът върху нови лекарства установява статуквото
Мая Манолова: Мораториумът върху нови лекарства установява статуквото