"Оставката на заместник-кмета на София Евгени Крусев не решава проблема и не е поемане на отговорност. Разбира се, той е в пълното си право да остави Прокуратурата да си свърши работата. Можем само да приветстваме решението му." Това коментира за БГНЕС Гергин Борисов от сдружението "Спаси София", което показа драстични нарушения при обществената поръчка за ремонта на бул. "Граф Игнатиев".

Гергин Борисов
Гергин Борисов

Според документите, общината е променила в нарушение на закона параметри на поръчката. Заместникът на Йорданка Фандъкова съобщи, че напуска поста, защото е получил призовка от Прокуратурата във връзка с ремонта.

"Разочаровани сме от новината за подадената оставка. Надеждите ни бяха в него, че ще бъде новата посока на развитие на комуникация между община и неправителствените организации. Това очакване не се изпълни. Оказа се, че сме надценили възможността на Фандъкова да назначава хора, които да могат да отговорят на очакванията на софиянци", смята Борисов.

Зам.-кметът на Столична община Евгени Крусев подава оставка

Зам.-кметът на Столична община Евгени Крусев подава оставка

Заместник-кметът по транспорта на София Евгени Крусев подава оставка. Това съобщи самият той на извънреден брифинг в Столична община. Като повод за ре...

Според него големият провал в мандата на Крусев не е ремонтът на "Граф Игнатиев", а заличаването на трамвая в жк. Лозенец. "Твърдо сме убедени, че заради това негово решение, отдавна трябваше да си подаде оставката. Надяваме се Прокуратурата да си свърши работата и да се стигне до реално обвинение, тъй като неговият предшественик подаде оставка заради съмнения за корупция, но не последва никакво обвинение", припомни Гергин Борисов.

"Спаси София" отправи критики към общината и за забавеното решение още първия ден да въведе "зелен билет" заради мръсния въздух, а не едва на третия.