НОВИНИ

Спасиха семейство, затънало в калта край село Балван

Семейство с две малки деца се изгуби и буквално затъна в калта с автомобила си в района на павликенското село Балван. Заради поройния дъжд, мъглата и лошото време, семейството объркало пътя и колата им затънала в заблатен полски път. Заради бързата и адекватна намеса на пожарникарите от Велико Търново семейството било спасено за по-малко от час.

bnt avatar logo
от Зорница Илиева
22:19, 04.05.2016
Чете се за: 00:39 мин.
У нас

Любозар и Даниела били на разходка заедно с шестгодишните си синове. По пътя разчитали на джипиес, но системата ги подвела и те затънали в калта в непозната местност. Когато разбрал че няма се справи сам, мъжът потърсил помощ на телефон 112.

Любозар - потърпевш: Оттам ни прехвърлиха директно към пътна помощ, които казаха да изчакаме!
Даниела - потърпевша: Чакахме ги около час, след което се обадиха и казаха, че не могат да дойдат защото щели да затънат заедно с нас. Пак се обадихме на 112 жената каза, че може да ни прати някой, който да ни евакуира и цитирам никой не можел да се занимава с нашата кола!

След два часа в студа и калта уплашените родители потърсили помощ в пожарната.

Гл. комисар Красимир Кръстев - н-к РСПБЗН: Бяха затънали много в една такава сложна ситуация бяха изпаднали и просто им трябваше наистина тежка техника да ги извлече.Ние сме служителите и институцията която притежава такава техника!

Благодарение на бързата реакция на пожарникарите семейството е спасено и всички се разминали само със силен стрес от преживяното. Синоптиците предупреждават, че валежите ще продължат и опасността от наводнения остава. А пътищата в областта са опасно хлъзгави и мокри.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Сблъсъци между полицаи и протестиращи в Раднево, има пострадали
Сблъсъци между полицаи и протестиращи в Раднево, има пострадали
​Германия легализира марихуаната за медицински цели?
​Германия легализира марихуаната за медицински цели?