Необичайна спасителна акция в Русе. Лесничеи спасиха сърна от удавяне във водите на река Дунав. Животното е прекарало над 12 часа в района на лимана без да може да се измъкне.

Бедстващата сърна е забелязана от работник на корабостроителницата. Заради бетонирания лиман, животното не е могло да се измъкне от водния капан с часове. Служителят веднага се е свързал със Сдружението за защита на животните, които подали сигнал на телефон 112.След няколко часа прехвърляне на отговорността кой да се заеме със спасяването на сърната, служители на Ловното стопанство започват акция по изваждането ѝ.

Милен Серафимов- зам.-директор на Ловно стопанство-Русе: Потърсихме съдействие от Изпълнителната агенция по рибарство и аквакултури. Те се отзоваха. Те имат лодка, отидохме. Докато стигнем, докато животното вече беше тръгнало да преплува и да си търси място за изход. Приближихме го и го хванахме.

От дългия престой във водата животното е било стресирано и изтощено, но не е имало наранявания.

Милен Серафимов- зам.-директор на Ловно стопанство-Русе: Нагоре по остров го пуснахме по Люляка.

Преди това обаче служителите са направили няколко кадъра със сърната, които събраха стотици харесвания в социалните мрежи.