Снежна виелица и ниски температури затрудняват издирването на изчезналия в Стара планина Тодор Владимиров. И днес издирването не даде резултат. Операцията беше прекратена още в ранния следобед, заради рязко влошаване на времето. Планински спасители претърсваха северните склонове на Стара планина.

В операцията се включиха рейнджъри от Националния парк Централен Балкан, а планински спасители от Троян започнаха претърсване на северните склонове на Стара планина. По предварителен план екипите трябваше да се срещнат, но силен вятър и мъгла им попречиха да стигнат до мястото.

Георги Гугушев - служител на национален парк „Централен Балкан": "Ще останем вечерта на хижа Левски, а утре ще продължим търсенето, ако позволява времето".

Утре издирването на Тодор ще продължи в няколко лъча. Ще бъдат проверени маршрутите към хижите „Рай", „Добрила" и „Равнец". Придвижването на спасителите обаче е силно затруднено заради бурните ветрове, липсата на видимост и новата снежна покривка, която на места достига до 40 сантиметра. Лошото време не позволи днес към Балкана да излети военен хеликоптер, от който да бъдат огледани местностите, където евентуално може да се е подслонил Тодор. Но спасителите не губят надежда.

Христо Стаматов - началник на ПСС - Карлово: "Дано някъде се е подслонил за да има шанс да оцелее - иначе, колкото повече дни го търсим, шансовете на човек намаляват".

Тодор е опитен планинар и има екипировка, която може да го предпази от измръзване - категорични са негови колеги и също очакват щастлива развръзка.