НОВИНИ

Спасители на плажа – до края на септември

По варненските плажове спасителите вече са по-малко, отколкото през активния сезон. Концесионерите на плажа обмислят да удължат срока на работа на обходните двойки и след края на договорите си, защото прогнозата е за топло време до края на септември и дори в началото на октомври.

bnt avatar logo
от Светлана Ганчева
18:00, 13.09.2016
Чете се за: 00:26 мин.
У нас

12 поста със спасители имаше по варненските плажове през активния летен сезон. От първи септември броят им е намален и в момента за безопасността на къпещите се се грижат пет двойки спасители. Договорите на концесионерите за водно и медицинско спасяване изтичат в края на месеца.

Андрей Василев, пълномощник на концесионера
"Ако времето е хубаво, по наша преценка, на местата, на които все пак има посетители, ще се ангажираме да поставим обходни двойки и медицински пункт или реанимобил, който да обслужва и да осигурява здравето и спокойствието на посетителите на плажа."

През активния сезон инцидентите, завършили с удавени хора, бяха 9. Спасителите предотвратиха поне още толкова. И това лято те настояваха за промени, които да улеснят работата им. Очаква се те да бъдат разгледани през ноември и да влязат в сила за следващото лято.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
​Ирина Бокова остава кандидат на България за генерален секретар на ОНН
​Ирина Бокова остава кандидат на България за генерален секретар на ОНН
ДРУГИТЕ НОВИНИ:  Никога не е късно за Бродуей
ДРУГИТЕ НОВИНИ: Никога не е късно за Бродуей