НОВИНИ

Спасители: Поведението на Тодор и близките му е безотговорно!

Спасителите от Пловдив са участвали в акцията по издирването на Тодор с наземен екип и по въздух с военен хеликоптер. Вина за случилото се има както туристът, така и съпругата му, категорични са от планинската служба.

bnt avatar logo
от Галена Паскова
19:40, 19.12.2016
Чете се за: 00:47 мин.
У нас
спасители поведението тодор близките безотговорно
Георги Стамов, завеждащ Планинска спасителна служба - Пловдив: "Другото което е, от страна на неговия приятел, той на Стара планина ли разбра, че физически не е добре и позволи Тодор Владимиров да тръгне сам , а той да си остане, което е грубо потъпкване на планинарските правила, то е първото правило, че в планината не се ходи сам."
Петър Дамянов, Планинска спасителна служба - Пловдив: "Обстановката беше зимна, като в планината, трудна, с нова снежна покривка, а ние като цяло издирвахме човек, който е пострадал, а не някой който бивакува някъде в планината."

Според спасителите в Стара планина на места има мобилен сигнал и обаждане е могло да бъде направено, дори и със стар телефон.

Георги Стамов, завеждащ Планинска спасителна служба - Пловдив: "Приятелката на Тодор Владимиров - тя самата подава сигнала, тя самата подава сигнала, е толкова ли преди да тръгне Тодор Владимиров не направиха някакъв разчeт във време кой, къде и как ще бъде във време и евентуално да могат да се чуят."

Средствата за издирването, в което участваха служители на армията и национален парк „Централен Балкан", са пари на българския данъкоплатец, заявиха спасителите.

Георги Стамов, завеждащ Планинска спасителна служба - Пловдив: "Най-малкото, което трябва да направят тези трима господа и дами, е да платят разходите по провежданата акция.

Само за последния месец пловдивският отряд е участвал в три спасителни акции.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Повдигнаха обвинения на двамата машинисти на влака, дерайлирал в Хитрино
Повдигнаха обвинения на двамата машинисти на влака, дерайлирал в Хитрино
Коледен ретро трамвай тръгна по улиците на София
Коледен ретро трамвай тръгна по улиците на София