НОВИНИ

По зрителски сигнал: Спазват ли влаковете разписанието си?

Над 1500 влака са преминали през Централната гара на София от началото на август, като 88 от тях са тръгнали със закъснение. За такава ситуация ни сигнализира зрителка, на която се налага всеки ден да дава обяснение, защо закъснява за работа. Спазват ли влаковете разписанието си или забавянето е практика - вижте в следващия репортаж.

bnt avatar logo
от БНТ
12:17, 11.08.2018
Чете се за: 00:51 мин.
У нас

Хриска е директор в музикален център в Пирдоп. Работи предимно с деца, които сутрин трябва да посреща и всяко закъснение на влака за нея е сериозен проблем. Пътува всеки ден по линията София - Бургас, но почти никога не стига навреме, защото влакът не тръгва по разписание.

Хриска Кожухарова, директор на музикален център в Пирдоп: Аз повече от четири години ползвам тази линия и този влак непрекъснато закъснява. Не може така!

Бързият влак по линията София - Карлово - Бургас трябва да тръгва от Централна гара в 7:15 сутринта. В четвъртък отново закъснява и напрежението ескалира.

Хриска Кожухарова - директор на музикален център в Пирдоп: 20 минути преди тръгване се установява,че в композицията има вагон, който е за Варна, а не за Бургас. Пристига машина, която започва един по един да разкачва вагоните, за да освободи вагона за Варна. Всички пътници слизат, ругани бяхме от бригадата, която обслужваше влака.

Тези маневри водят до закъснение на влака с половин час. От БДЖ обясниха за "По света и у нас", че в конкретния случай е имало техническа повреда и че по принцип влаковете тръгват по разписание.

Виктор - машинист: Казвам ви съвсем сериозно, не закъсняват никакви влакове! Абсолютно навреме тръгват почти всички влакове. На 90%.
Тръгва на време. По някой път се правят закъснения, но максимум 5-10 минути.
Надя: Закъснява с 20-25 минути, с 15 минути. Доста често закъснява и не е само този влак.

По информация на БДЖ от началото на месец август влакът София - Карлово- Бургас е закъснявал три пъти. По време на нашата проверка - композицията тръгна навреме.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
139 години от създаването на Военноморските ни сили
139 години от създаването на Военноморските ни сили
Сблъсъци на протестите в Румъния, над 400 души пострадаха
Сблъсъци на протестите в Румъния, над 400 души пострадаха