НОВИНИ

Второ място за България на Евровизия 2017, победител е Португалия

България постигна най-големия си успех на конкурс Евровизия досега. Нашето момче Кристиан Костов се класира на второ място на Евровизия 2017, като тази позиция той си извоюва, както при гласуването на журито, така и при телефонното гласуване. Максималните 12 точки за България дадоха Македония, Норвегия, Естония, Беларус. В последните часове дори букмейкърите даваха първо място на Кристиан.Пред камерата на БНТ Крис заяви, че се чувства горд, но че е трябвало ние да спечелим, защото си заслужавахме победата, тъй като сме направили нещо голямо. Той благодари на всички българи по света и у нас за голямата подкрепа. Какви бяха първите думи на Крис след края на конкурса вижте ТУК.

bnt avatar logo
от БНТ
01:35, 14.05.2017
15675
Чете се за: 00:29 мин.
По света

За съжаление на всички, които подкрепиха Крис, повече гласове събра 27-годишният Салвадор Собрал от Португалия, който е тазгодишният победител на Евровизия 2017. Той представи страната си с песента „Amar pelos dois“- „Любов за двама“.

Салвадор поздрави с победата си истинската музика и каза, че тя не е фойерверки, а чувство и смисъл.

Радвам се, че настъпи промяна и истинската музика спечели, каза победителят в Евровизия 2017.

Победителят в Евровизия 2017 г. Салвадор Собрал пропускаше репетициите заради здравословен проблем, но все пак много силно се стараеше да се представи наравно с останалите и показа, че силата му е безгранична.

Представителят на Португалия стана фаворит още след изпълнението си на първия полуфинал, който се проведе във вторник вечерта в Киев. Той пее на родния си език. Въпреки че за мнозина изпълнението му е ексцентрично, Салвадор се хареса на журито и публиката и събра най-много гласове.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Ексклузивно пред БНТ Кристиан Костов: България не е малка, ние сме победители!
Ексклузивно пред БНТ Кристиан Костов: България не е малка, ние сме победители!
Според букмейкърите Кристиан Костов е първи
Според букмейкърите Кристиан Костов е първи