НОВИНИ

Спешна помощ: Удареният от мълния мъж е бил в изключително тежко състояние

47-годишен мъж почина снощи в София след като беше ударен от мълния. Човекът разхождал кучето си в столичния квартал "Люлин 6" когато се случил инцидентът. Говорителят на Спешна помощ Катя Сунгарска заяви в Сутрешния блок на БНТ, че мъжът е транспортиран по най-бързия начин в "Пирогов", но състоянието му е било много тежко.

bnt avatar logo
от БНТ
06:47, 18.06.2019
Чете се за: 00:26 мин.
У нас

Снощи в 20.17 минути в Спешна помощ получили сигнал за мъж, ударен от мълния в "Люлин 6". Линейката е пристигнала на място за 8 минути.

Катя Сунгарска, говорител на ЦСМП: Момчето е било с жизнени функции, но в тежко състояние. По най-бързия начин е транспортиран в "Пирогов". През целия път на транспортирането са извършвани реанимационни действия, но буквално преди вратите на "Пирогов" е издъхнал. Явно е било много тежък инцидент. Ударът е бил изключително тежък. Аз не съм чувала такова нещо да се случва в града, но за съжаление винаги има първи път.

Сунгарска заяви, че това е втори инцидент за два дни. В неделя 38-годишен мъж, който е ловил риба в язовир "Искър" също е ударен от мълния. Това е станало при изваждането на лодката на брега. Мъжът е загинал на място.


Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Премиерът Борисов разговаря по телефона с Генералния секретар на ООН
Премиерът Борисов разговаря по телефона с Генералния секретар на ООН
Започва ремонтът на моста на улица Черковна в София
Започва ремонтът на моста на улица "Черковна" в София