НОВИНИ

Спешна проверка в сектора на горивата по сигнал на БПГА

Спешна проверка в сектора на горивата по сигнал на Българската петролна и газова асоциация, съобщи премиерът Бойко Борисов. Резултати от проверките на НАП и МВР се очакват още утре.

Цветелина Катанска
от Цветелина Катанска
15:59, 26.02.2019
Чете се за: 00:31 мин.
У нас

Контрабандата на цигари е достигнала до рекордно ниско ниво - 4,4% към края на 2018 г. Това отчетоха фирмите от бранша. Премиерът Бойко Борисов се закани такъв строг контрол да бъде въведен и в други сектори на икономиката. Най-много цигари без бандерол се откриват в Свиленград, Хасково, Плевен и Перник.

Бойко Борисов, премиер: Политическата воля е важна, важно е и че колегите в МВР, митници, данъчни, гранична полиция, направиха и капацитет, с който да успяват да вършат тази работа. Всяка дирекция на Терзийски му дава справка какво е задържано като цигари и алкохол. Сега ще излезе и наредбата за видеонаблюдението и вече много започнаха да скърцат. Целта ни е субективният човешки фактор да бъде сведен до минимум, и вече имаме сто процента контрол, върху пристанища, рафинерии и търговията след това. Усърдно работят службите, моят най така колегиален съвет към всички е да си преведат на сто процента бизнеса в бяло.
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Левски изплати дълговете си към УЕФА
Левски изплати дълговете си към УЕФА
Първи случай на морбили във Варна
Първи случай на морбили във Варна