НОВИНИ

Спешна среща на Тереза Мей с министри и депутати за Брекзит

Днес правителството на Тереза Мей ще представи в Камарата на общините стратегията си за Брекзит. Очаква се да последва серия от ориентировъчни гласувания по предложени от депутатите поправки. Министър-председателят свика на спешна среща министри и депутати.

Ива Стойкова
от Ива Стойкова
06:15, 25.03.2019
Чете се за: 00:24 мин.
По света

Спешна среща в правителствената резиденция Чекърс край Лондон. Ключови министри от кабинета на Тереза Мей, депутати консерватори, подкрепящи Брекзит, и други представители на управляващата партия обсъдиха бъдещата стратегия на министър-председателя.

Основният въпрос е дали Тереза Мей ще има достатъчна подкрепа, за да бъде отново поставена на гласуване нейната сделка за Брекзит. Засега няма коментари за резултата от разговорите.

;

Междувременно петицията с искане Брекзит да бъде отменен и Великобритания да запази членството си в ЕС премина прага от 5 милиона подписа.

Според британските разпоредби на всяка петиция, събрала над 10 000 подписа, трябва да бъде даден официален отговор от правителството, а след набиране на 100 000 подписа тя трябва да бъде разгледана от парламента.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
След разследването: Кампанията на Тръмп не е имала връзки с Русия
След разследването: Кампанията на Тръмп не е имала връзки с Русия
Пакетът Мобилност ще влезе в дневния ред на ЕП
Пакетът "Мобилност" ще влезе в дневния ред на ЕП