Днес правителството на Тереза Мей ще представи в Камарата на общините стратегията си за Брекзит. Очаква се да последва серия от ориентировъчни гласувания по предложени от депутатите поправки. Министър-председателят свика на спешна среща министри и депутати.

Спешна среща в правителствената резиденция Чекърс край Лондон. Ключови министри от кабинета на Тереза Мей, депутати консерватори, подкрепящи Брекзит, и други представители на управляващата партия обсъдиха бъдещата стратегия на министър-председателя.

Основният въпрос е дали Тереза Мей ще има достатъчна подкрепа, за да бъде отново поставена на гласуване нейната сделка за Брекзит. Засега няма коментари за резултата от разговорите.

© снимка: АРХИВ

Междувременно петицията с искане Брекзит да бъде отменен и Великобритания да запази членството си в ЕС премина прага от 5 милиона подписа.

Според британските разпоредби на всяка петиция, събрала над 10 000 подписа, трябва да бъде даден официален отговор от правителството, а след набиране на 100 000 подписа тя трябва да бъде разгледана от парламента.