НОВИНИ

Готвят спешни законодателни промени срещу спортното хулиганство у нас

Депутати предлагат по-малко полиция за сметка на обучени стюарди и повече камери на стадионите. До края на годината трябва да е готов изцяло нов Закон за футболното хулиганство.

Тихомир Игнатов
от Тихомир Игнатов
19:20, 06.07.2018
Чете се за: 00:35 мин.
У нас

Стюардите ще са ангажимент на клубовете, за тях ще има нов регламент и ще ги обучават специалисти от УЕФА. Във всеки сектор ще има видео наблюдение. Футболните клубове ще трябва да въведат поименни билети, или да монтират четци за лични карти по входовете на стадионите.

Антон Златанов, зам.-директор на СДВР: Това има ролята на превенция, защото изважда от анонимност всички хора, които отиват на това спортно мероприятие. Когато на лицето му е наложена принудителна административна мярка то не следва да си закупи билет.

Полицията пък вече ще може веднага да налага забрана за посещаване на спортни събития. Сега тя няма право да накаже например запалянко, който внася бомбички, а само да го изведе от стадиона.

Славчо Атанасов, председател на Комисията по въпросите на децата, младежта и спорта: Идеята е ние да върнем умерената част на публиката на стадиона. Да върнем хората, които сега се плашат, че като отидат на мач я ще бъдат бити, я ще бъдат осакатени.

Разширените правомощия на МВР трябва да влязат в сила преди началото на новия футболен сезон.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Президентът Радев разговаря с китайския премиер
Президентът Радев разговаря с китайския премиер
Милко Лазаров спечели наградата за най-добър режисьор на фестивала Евразия
Милко Лазаров спечели наградата за най-добър режисьор на фестивала Евразия