Специализирана акция на полицията и прокуратурата се провежда в този момент на "Лесово", граничният пункт временно е затворен. От "Гранична полиция" препоръчват на пътуващите към Турция да използват другите гранични пунктове към страната - Капитан Андреево и Малко Търново. Все още органите на реда не дават официална информация за предмета на акцията. На този етап информацията е неофициална, но се твърди, че са арестувани около 40 митничари, съобщи кореспондентът на БНТ Диана Иванова.

Лесово, Елхово

Спецакция затвори ГКПП - Лесово

Спецакция затвори ГКПП - Лесово

От 8.00 ч. сутринта пунктът не работи, информира МВР. От Гранична полиция препоръчват на пътуващите към Турция да ползват другите гранични пунктове -...

Над 3 км опашка на граничния пункт "Лесово"

Над 3 км опашка на граничния пункт "Лесово"

Повече от три километра опашка от леки и товарни автомобили е образувана от сутринта по републиканския път "I - 7" в посока на ГКПП "Лесово". Пунктът...

Вероятно това са митничарите от двете смени, защото пунктът е затворен в 8 часа тази сутрин, когато се сменят. Акцията е на ДАНС и специализираната прокуратура и е насочена срещу митнически служители, които вероятно са уличени в корупционни схеми.

Движението от двете страни на границата е преустановено. От българската страна опашката от тирове е около 5 км, но по пътя полицаи отклоняват товарни автомобили, за да не се трупат на границата.

ДАНС и специализираната прокуратура са използвали специализирани разузнавателни средства, с които да установят корупционнните схеми.