НОВИНИ

Спецакцията срещу обирджиите на банкомата в Сапарева баня

Около три през нощта в Сапарева баня е взривен поредният банкомат. Отново е използвана бутилка със сгъстен въздух.

Тихомир Игнатов
от Тихомир Игнатов Екип на „По света и у нас“
17:50, 09.11.2017
Чете се за: 01:05 мин.
У нас

Този път обаче полицията успява да влезе в следите на крадците. Следва гонка, която приключва край гората в землището на село Боснек, където е разположена барикада.

гл.комисар Младен Маринов - гл. секретар на МВР: Извършителите са преодолели барикадата. Заплашили са живота и здравето на колегите. След това са отбили от пътното платно, тръгнали са през дерето. Увредили са автомобила. След това са го напуснали и са се оттеглили по посока на горския масив.

В пет сутринта целият район вече е блокиран. На място пристигат спецчасти, следови кучета, сапьори, а във въздуха е вдигнат вертолет.

След направения оглед става ясно, че изоставеният джип е краден със сменени номера, взети от друг откраднат автомобил през октомври. Вътре сапьорите намират бутилката, с която е взривен банкоматът.

гл.комисар Младен Маринов - гл. секретар на МВР: Това е като една кутия, в която не знаем какво има. Надяваме се да извадим следи от извършителите. Една от най-важните дейности в момента е да се направи качествен оглед на веществените доказателства и на местопрестъплението.
гл. комисар Христо Терзийски, директор на ГД „Национална полиция“: В автомобила най-вероятно се намира и касетата от взривения банкомат, която съдържа паричните средства. Искаме да сме категорични в събирането на доказателствата.

По-късно през деня полицията проведе масирана акция и в Перник. Последваха обиски на няколко адреса. Пред камерата на БНТ бяха задържани двама заподозрени за съучастие в групата за обири на банкомати.

Очевидец: Не знам какво е станало. Нищо не знам.
БНТ: Кой живее горе в девети апартамент?
Очевидец: И това не знам. Те отскоро живеят.

През целия ден продължиха и огледите в центъра на Сапарева баня. Служители на банката,където е взривения банкомат, не пожелаха да коментират обира.

Аз идвам да си взема заплатата. Идвам и гледам всичко разбито.

БНТ: Това първи ли такъв обир е в Сапарева баня на банкомат?
Очевидец: Мисля че поне е трети.

Разследването по случая продължава.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Издирват отпадналите от училище деца в Пазарджик
Издирват отпадналите от училище деца в Пазарджик
ВКС отмени решението за промяна на приватизационния договор на Параходство БМФ
ВКС отмени решението за промяна на приватизационния договор на Параходство БМФ