В Страсбург днес беше в ход мащабна полицейска операция, за която френският вътрешен министър Кристоф Кастане информира Сената. От тази сутрин има пети арестуван във връзка със стрелбата край коледния базар. Жертвите на нападението вече са три, след като един от ранените почина. Тази вечер в парламента се обсъжда вот на недоверие към правителството заради кризата с "жълтите жилетки". Още информация от Юлия Талева.

Полицейската операция в Страсбург приключи без арестувани лица, а терористът остава в неизвестност, като не се знае дали се намира на френска или германска територия.

Акцията е проведена по подадени сигнали, но не е имало сигурни данни къде се намира издирвания мъж. В ареста остават родителите и двамата му братя, както пето лице от близкото му обкръжение, което е задържано днес. Полицията издирва и автомобила, с който е избягал извършителят на атентата.

В минутите около 20:30 ч депутатите в парламента трябва да гласуват вота на недоверие, внесен от 68 представители на лявата опозиция заради протестите на "жълтите жилетки". Смята се, че това е вот с предизвстен край при огромното мнозинство от управляващата партия.

Същевременно, "жълтите жилетки" увериха, че са готови да продължат протеста си и дори разкритикуваха правителството, че се възползва от атентата в Страсбург, за да омаловажи исканията им.

Засега протестът, насрочен за събота, не е отменен. Гражданската подкрепа за "жълтите жилетки"обаче е намаляла през последните дни, сочат резултати от последните проучвания.

След атаката в Страсбург: Строги проверки на границата между Франция и Германия

След атаката в Страсбург: Строги проверки на границата между Франция и Германия

Два дни след атентата на коледния базар в Страсбург, несигурността сред населението в целия елзаски регион остава. Заподозреният атентатор още не е за...