Представители на испанската фирма "Индра", която реализира транспортния проект на Пловдив, се очаква да посетят града в началото на следващата година. Срещата е поискана от новия кметски екип, за да се изяснят всички неуредици по проекта за електронната система в градския транспорт. Предстои в Пловдив да дойдат специалисти по киберсигурност. Те ще направят одит на транспортния проект.

Пловдив

По договор испанската фирма „Индра" има ангажимент още една година да поддържа системата на транспортния проект. Софтуерните решения обаче вече са морално остарели и са неефективни - коментират специалисти.

Тодор Чонов, зам.кмет: На тази среща ще поставим много сериозно въпроса за тяхната поддръжка и изпълнение на ангажиментите, които имат по договора, включително и да си подменят техническия екип, който е от тяхна страна тук, защото констатираме силно неизпълнение по отношение на доставките на резервни части, дълги срокове за отреагиране на елементарни повреди по системата.

От общината обмислят конкретни мерки, които да облекчат трафика по най-натоварените кръстовища в града.

Тодор Чонов - зам. кмет: Възложихме на проектанти и пътни инженери да изготвят проекти за добавяне на секция за допълнителен десен завой, да променят циклограмите на светофарните уредби, така че където е необходимо да отпадне и левия завой и да преминем на т. нар. турбинно пропускане на кръстовищата.

По-строг контрол ще има и за шофьорите, които спират по спирките на градския транспорт по големите булеварди.