НОВИНИ

Специалистите по възстановяването на Търговския регистър работят денонощно

Критики в управляващата коалиция: от партията на Валери Симеонов възразяват срещу назначението на новия директор на Агенцията по вписванията. Габриела Козарева беше предложена от "Атака", но според Симеонов кандидатурата й не е обсъдена от коалиционния съвет на Обединените патриоти. В отговор Волен Сидеров заяви, че Козарева е доказан специалист, не е активист на никоя партия и подкрепя нейната кандидатура. На извънредното заседание на парламента във вторник премиерът Бойко Борисов заяви, че директорът на Агенцията е назначен от квотата на "Атака" и разчита на професионализма й.

bnt avatar logo
от БНТ
15:28, 23.08.2018 (обновена)
Чете се за: 00:27 мин.
У нас

Специалистите по възстановяването дейността на Търговския регистър работят денонощно - коментира днес премиерът Бойко Борисов. Той заяви, че става въпрос за огромна база данни. По думите му, по-лошото от това да не се включва веднага регистърът, е след това базата данни да даде грешка. Затова препоръча експертите за 2-3 дни да бъдат оставени на спокойствие.

Бойко Борисов, министър-председател: Специалистите, всички, които имаме - и на ДАНС, и на БОП, на самата фирма, на самата агенция работят и, дето се вика, не ги пресирам. Защото източват лентите. Това има елемент и на изкуствен интелект, защото самата програма си избира откъде какво да вземе и мисля, че по-добре да ги оставим на спокойствие да свършат работа. Това са ме помолили, не ги пресирам по никакъв начин. Да, прекрасно ми е да изляза и да кажа: "Всичко е наред днеска", но - сложна, изключително сложна материя.
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Разследват снощния инцидент със самолет край Шумен
Разследват снощния инцидент със самолет край Шумен
Катастрофа между тролейбус и лек автомобил в София
Катастрофа между тролейбус и лек автомобил в София