Специализираната прокуратура и антикорупционната комисия ще дадат подробности за ареста на кмета на столичния район Младост Десислава Иванчева. Тя беше задържана пред Спортната палата в София вчера по обяд. Близо 9 часа разследващите описваха документи, а кметицата и нейната заместничка останаха с белезници на мястото на ареста.

Показен арест на кмета на район „Младост“ Десислава Иванчева

Показен арест на кмета на район „Младост“ Десислава Иванчева

Кметът на столичния район „Младост“ Десислава Иванчева беше арестувана показно в центъра на София. По обед маскирани служители я свалиха от лекия ѝ ав...

В колата на Иванчева по непотвърдена информация са открити около 56 хиляди евро. Арестът е заради съмнения за приемане на подкуп. Кметицата поискала четвърт милион евро за издаване на разрешително за строеж. Намерената у нея сума била първоначалната вноска. Комисията за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобитото имущество веднага започна претърсвания в кабинета на кмета, а гишетата в община Младост спряха да обслужват гражданите.

Претърсени са и жилищата на двете задържани жени.

Докато беше отвеждана към полицейската кола Десислава Иванчева заяви, че парите са подхвърлени. Оплака се и от това, че часове е оставена без присъствието на адвокат.

Изведоха задържаната кметица на район „Младост“ от Спортната палата (ВИДЕО)

Изведоха задържаната кметица на район „Младост“ от Спортната палата (ВИДЕО)

Кметът на столичния район „Младост“ Десислава Иванчева беше изведена от Спортната палата, където прекара над 9 часа.