Тази сутрин Специализираната прокуратура започна претърсвания на офиси в София. Акцията е срещу ръководители на организирана престъпна група за пране на пари и производство на цигари без бандерол. Операцията се извършва в офиси на дружества, които стопанисват заведенията "Везувий" и "Сръбски ресторант Бест".

Иван Гешев - зам.-главен прокурор: Предприехме действия за събиране на доказателства, да го наречем, за по-високите ешелони на ръководните нива на организираната престъпна група. Тези хора са били, да го наречем, собственици на тези фабрики. И основният паричен ресурс, поне към доказателствата за момента, те са организирали производството, те са се занимавали с пласмента и съответно са получавали финансовия ресурс от тези фабрики.

Акцията е продължение на операция на пловдивската полиция, която разкри 4 незаконни фабрики за цигари. Две от тях се намират в Дупница, останалите са в Горна Оряховица и Тутракан.

Тогава бяха задържани 23 лица. Двама от тях са с мярка за неотклонение "задържане под стража", а 4-а са под домашен арест.

Тогава бяха установени и иззети 40 тона тютюн на стойност 7 млн. лева.

Спецпрокуратурата влезе в офиси на дружества, стопанисващи две заведения в София

Спецпрокуратурата влезе в офиси на дружества, стопанисващи две заведения в София

Рано тази сутрин Специализираната прокуратура започна извършването на претърсвания и изземвания в офиси на дружества в гр. София, стопанисващи заведен...