Съдът прецени, че има опасност синът на бизнесмена Миню Стайков да се укрие или да извърши друго престъпление, но здравословното му състояние не позволява да бъде оставен за постоянно в ареста.

Заседанието премина при закрити врата по настояване на защитниците на сина на Миню Стайков. Те изтъкнаха, че ще бъдат съобщени подробности за здравословното състояние на Стайко Стайков, които са от личен характер.

По-късно прокуратурата повдигна ново обвинение на Стайко Стайков за данъчни престъпление за близо половин милион лева.

Спецпрокуратурата поиска постоянно задържане под стража на Стайко Стайков​

Спецпрокуратурата поиска постоянно задържане под стража на Стайко Стайков​

Специализираната прокуратура поиска постоянно задържане под стража на Стайко Стайков. От прокуратурата съобщиха, че той има ново обвинение - за данъчн...

Ангел Кънев, прокурор: Ще поискаме от съда да назначи петорна съдебно-медицинска експетриза с ядрено-магнитен резонанс. До настоящия момент не ни бяха представени никакви актуални медицински документи за здравословното му състояние. Към настоящия момент се сочат редица заболявания, едно от които, ако действително той има такова заболяване, изключително сериозно такова, следва да се изясни абсолютно целия медицински статус на лицето, защото мярката за неотклонение трябва да бъде бъде съобразена със здравословното състояние и не може да се явява пречка за лечение.
Димитър Вълчев, адвокат: Обвинението стана ясно днес, но за мен то е неясно. 110 тома, които аз по някакъв начин успях да сработя за час и половина - два, по никакъв начин не ме убедиха, че този човек е участник в обир. За мене връзката, от гледна точка на прокуратурата, е че същият е син на баща си.
МВР няма данни, които да потвърждават версията на Стайко Стайков за отвличане

МВР няма данни, които да потвърждават версията на Стайко Стайков за отвличане

До момента нямаме данни, които да потвърждават версията на Стайко Стайков, че е бил отвлечен. Това заявив отговор на журналистически въпрос вътрешният...

Прокурор Кънев не пожела да коментира появилата се днес информация, според които Стайко Стайков е заплашвал следовател.

Самият Стайко Стайков не присъства в залата, когато журналистите бяха допуснати вътре, за да чуят мотивите за решението на съда.